среда, 29 мая 2013 г.

În procesul de partajare a puterii au apărut ”anumite interese”

În procesul de partajare a puterii au apărut ”anumite interese”. Așa a comentat liderul liberalilor-rformatori, Ion Hadîrcă negocierile privind resetarea Alianței pentru Integrare Europeană.

Deputatul a menționat că inițial s-a decis păstrarea statutului-quo pentru fiecare participant la coaliți, așa cum a fost în alianța liberal-democrată precedentă. Acum însă, în opinia lui Hadîrcă ”a apărut o presiune din umbră”. 

”Am simțit prezența acestei umbre în timpul negocierilor”, a spus deputatul.

”Inițial, noi am căzut de acord, cu toții partenerii care participă la negocieri, asupra formulei de status-quo în cadrul Guvernului. Adică de a păstra aceiași reprezentativitate, ca și în precedenta Alianță. Au fost dezbateri, dar sunt ambiții. Interesele vin din umbra acelor care participă la negocieri. Există o singură structură ministerială pe care o râvnesc și ceilalți parteneri. Funcția de președinte al Parlamentului a revenit Partidului Democrat, iar cea de prim-ministru, așa cum se știe, a revenit Partidului Liberal Democrat. S-a discutat posibilitatea realegerii liderul PD în funcția de președinte al Parlamentului. Totul va fi definitivat în cadrul negocierilor de astăzi”, a specificat deputatul.

Ion Hadîrcă a confirmat că problema realegrii lui Lupu în funcția de speaker al Parlamentului, liderul PD a discutat-o cu Vladimir Filat, la fel ca și consecutivitatea alegerii președintelui organului legislativ și investirea Guvernului.

Комментариев нет:

Отправить комментарий