среда, 27 марта 2013 г.

Cum Voronin, Ghimpu si Filat luptă cu mafia


    (Pamflet politic)

Acest articol reprezintă o colecție de zoi, pentru a defăima bunul nume al liderilor politici moldoveni.Zoile au fost adunate la comanda serviciilor secrete din Burkina Faso pentru a compromite cursul european al țării noastre.
Voronin și «principialitatea»
Liderul PCRM Vladimir Voronin, după ce s-a unit cu Filat contra lui Plahotniuc, apoi, cu Plahotniuc și Lupu contra lui Filat,  declara  la plenara CC din 16 martie, că «principialitatea –este unicul as al Comuniștilor…» http://ava.md/politics/019797-voronin-principial-nost-nash-edinstvennii-kozir.html
Logic ar urma, ca de dragul «principiilor», stataliștii din PCRM să facă guvernul alături de antistataliștii din PL, pentru a lupta contra mafiei din PD și PLDM. Păcat că nu ajung 5 voturi. Doar dacă «transfugii» din PCRM, vor face de dragul interesului personal  coaliție cu cei care încă n-au fugit din PCRM și cu cei care planifică să fugă din PL.
După ce Filat, la solicitarea societății civile și inclusiv a PCRM, a început lupta cu mafia, votînd demisia lui Zubco și a lui Plahotniuc, Voronin se unește cu mafia (contra căreia îi cerea anterior lui Filat să lupte) și-l dă jos pe Filat cu guvern cu tot.
După  ce l-a dat jos din guvern pe Filat, făcînd jocul mafiei PD,și lipsindu-l pe premier de pîrghii,  Voronin - culmea cinismului, îi cere imperativ lui Filat, să-i sprijine pe comuniști în demafiotizarea țării!
Numindu-l pe Filat că este corupt și mafiot, îi cere lui Filat să combată în continuare corupția și mafiaprin demisia mafiotului Lupu. De fapt, combatera mafiei în viziunea lui Voronin înseamnă demisia lui Lupu, dar nu și a lui Chetraru de la CNA, sau Bălan de la SIS. Și Doamne ferește, lipsirea lui Plahotniuc de imunitate sau de propriul procuror.
Dacă Filat nu o va face, înseamnă că este laș, incosecvent și mafiot. Cum  de n-a cerut Voronin de la Filat să-l sprijine în demisia lui Filat, nu știm. Dar nu ne-am mira.
Țipînd în gura mare că luptă cu mafia, Voronin, spre stupefierea cetățenilor, refuză să-l demită pe Chetraru, cerberul și simbolul Mafiei moldovenești.Apoi, după ce vede cum Chetraru arestează la pachet miniștrii lui Filat, îl acuză pe Filat de lipsă de caracter, refuzînd în continuare să sprijine demisia lui Chetraru. 
Și nu doar că refuză să-l dea jos.De fiecare dată, cînd funcția lui Chetraru este pe muchie de cuțit, Voronin îi sare în apărare, cerînd cu mîinie ca acesta să continue lupta cu corupția…în rîndurile PLDM. Iar PLDM-ului îi cere să lupte cu mafia din PDM. Totodată, Voronin promite PLDM că-i va ajuta să zdrobească mafia din PD, iar celor din PD, le promite că le va ajuta să distruga adevărata mafie, care-i în PLDM și PL. Cu condiția, că nici unul, nici celălalt, și nici al treilea, să nu se atingă de mafia din PCRM…
Și Chetraru continuă lupta. Apoi, după ce va finaliza lupta cu toți corupții lui Filat, care includ 7 ministri și 31 deputați, plus însuși Filat, Chetraru se va apuca să lupte  cu cei 34 corupți din fracțiunea PCRM, plus însuși Voronin.
Apogeul absurdului constă în faptul că Voronin, în loc să asmuțe toți cîinii contra lui Chetraru, să demaște abuzurile pe care le acoperă, așa cum e și firesc unui lider al opoziției -îl laudă pe acesta în publicși, sfidînd parcă bunul simț, îi mai cîntăși osanale. De fapt, de dragul adevărului, trebuie să recunoaștem, că Voronin este echilibrat și pluralist: el cîntă osanale nu doar lui Chetraru, dar și lui Plahotniuc, iar uneori, și lui Ghimpu. Ultimului Voronin îi cîntă osanale doar atunci, cînd acesta-i cîntă lui. Lui Plahotniuc îi cîntă și așa. Lui Filat îi cîntă doar dacă-i permite Plahotniuc. Adică, aproape deloc.
În timp ce Voronin îi dedică ode păpușarului, acesta-i extrage oamenii din partid, îi preia NIT-ul, propune interzicerea simbolicii,se lăuda în public, că el a debarcat PCRM de la guvernare. Urmăream stupefiat faptul, cum Voronin refuză demisia lui Chetraru, omul păpușarului, neglijînd cu impertinență faptul, că în același timp, Procuratura păpușarului i-a deschis dosare penale deputaților Petcov și Munteanu.
Amintim, că și în 2011 Voronin, deși se bătea cu pumnul în piept că procurorul general trebuie demis, în ultimul moment a refuzat demisia, cerînd ca acesta să vină în parlament și să-și spună punctul de vedere. Presupun că anterior, Procurorul a trecut pe la oficiul liderului PCRM, în care tot și-a expus punctul de vedere. Despre 7 aprilie, unele privatizări ale familiei, arenda pădurii din Țiganca, cheltuirea a cîte 6 mln lei pe zi de către Oleg etc. Procurorul a fost atît de «convingător», încît Voronin a fost nevoit să-l roage să-și expună punctul de vedere și în plenul parlamentului. Doar că în plen, procurorul trebuia să-și expună punctul de vedere doar despre activitatea PLDM, nu și a PCRM, PL și PD. Procurorul, fiind un om nu mai puțin «principial» decît Voronin, așa și a făcut. Mai ales că și Lupu l-a rugat s-o facă, participînd la o emisiune la Prime.Desigur, asta nu era indicație politică, și nici depășirea atribuțiilor. Abuz este doar la Filat, care este interceptat perfect «legal», iar convorbirile sale tot atît de «legal» sunt lansate prin mass-media independentă să-l critice pe Filat, nu și pe Plahotniuc.
Cerînd înfocat demafiotizarea și deplahotnicizarea țării, Voronin îl propune pe Oleg Reidman, omul păpușarului, să investigheze falimentarea BEM, de care este acuzat chiar păpușarul. Și acesta va investiga. Și cred că o va face în așa mod, că păpușarul va fi declarat Martir și Erou, care a furat 1, 3 mlrd lei din BEM, pentru a nu permite să fie furate de Filat. Cer scuze, a extras banii, ca să nu-i extragă Filat. Acum banii se păstrează de păpușar la un loc de nădejde, în offshore.
Filat și «consecvența»
Dar să nu vă pară, că V.Voronin este unic în felul său. Dacă Voronin este foarte «principial», atunci premierul Filat este foarte «consecvent».
Premierul inițial a ieșit din acord, ca mai apoi să revină în acelasi acord, ca mai tîrziu să declare, că de fapt vrea renegocierea acordului. Filat ba luptă cu mafia - în nume interesului național,  ba negociază cu ea, tot în numele interesului național. Tot premierul declară, că AIE s-a compromis și s-a mafiotizat, dar promite că va face tot posibilul ca să păstreze AIE.
Interesante sunt și subiectele negocierilor. Filat, spre exemplu, s-a așezat la masa negocierilor cu mafia, propunînd mafiei demafiotizarea țării!Mafia, la rîndul ei, obiectează, afirmînd că mafiotizarea este mai puțin periculoasă decît comunizarea. Respectiv, Mafia din AIE are nevoie să stea încă vreo 20 de ani ca să ne decomunizeze, iar apoi, dacă se va reuși, să și ne demafiotizeze.
Dacă Filat vrea AIE fără păpușar, păpușarul la rîndul său tot vrea AIE, dar fără Filat. Ghimpu, la rîndul său, de atîtea ori a vociferat ce vrea păpușarul, că deja singur nu mai știe ce vrea. Dar pentru electorat merge și versiunea, că Ghimpu vrea AIE fără Filat și Plahotniuc.
Filat cere depolitizarea justiției, avînd în vedere, «depedizarea» ei. PD la rîndul său, cere  «depeledimizarea fiscului», spunînd că acesta trebuie «plahotniucizat». 
Pînă la urmă, totul rămîne pe vechi.
Lupu și «famiglia»
Lupu, incontestabil, este cel mai consecvent și cel mai principial din toți. Categoric. Fost comunist, devine peste noapte anticomunist, care culmea, îl acuză de comunism pe Filat, care la rîndul său, a suferit de pe urma guvernării comuniste. Speriind poporul, precum că Filat ar face coaliție cu Voronin, «anticomunistul» Lupu, singur se aliază cu comunistul Voronin, contra propriului guvern. Dînd jos guvernul cu miniștrii «corupți», Lupu propune aceeași miniștri corupți în funcții. Și tot el, dînd jos guvernul AIE, propune de revotat același  guvern AIE, doar că fără Filat. Și dacă Filat va fi de acord să fie format guvenul fără el, Lupu mai pe urmă va cere formarea guvernului fără PLDM. Apoi, fără PL. Ca mai apoi să-l vedem pe anticomunistul Lupu în alianță cu comunistul Voronin, care împreună vor lupta cu pseudo-mafia verde, care devine pericol pentru adevărata mafie albastră.
Dînd jos guvernul, care este corupt și criticînd AIE, care este și mai coruptă, Lupu își păstrează propriul fotoliu, afirmînd că el personal, e unicul individ din AIE care nu este corupt. Lupu critică dur ieșirea lui Filat din acord, vociferînd următoarea idee genială: AIE este ca o familie. Și vă imaginați situația, în care soțul divorțează (adică rupe acordul), dar continuă să-i ceară soției să-i spele hainele, să-i gătească mîncare.
Bine-bine, Marian Ilici. Nu vreau să zic aici, ca unii: și dacă soția-i curvă, și umblă la stînga... adică, pe la Vladimir Nicolaevici? Și în plus, spală rufele, dar în public? Și daca spală nu doar rufe?
Vă întreb altceva: dar unde ați văzut Dvs o familie, compusă din 3 bărbați?
Doar dacă aveți în vedere nu familia, dar famiglia…
Ghimpu și «cele 3 iubiri»
Ghimpu are 3 mari iubiri în viață:
1.     Funcția de spicher, pentru care-i gata să accepte orice chinuri.
2.     Firma Parstar, grație căreia a obținut funcția de spicher.
3.     Vladimir Plahotniuc, grație căruia a obținut și firma Parstar, și funcția de spicher. Și grație căruia a pierdut funcția de prim vice -spicher. Ce-i drept, pentru cîteva mln euro…
Acum Ghimpu are doar o singură iubire. Dar maaaaaaaaare….
Цырдя БогданЦырдя Богдан
Политолог, политический аналитик 
ava.md

Комментариев нет:

Отправить комментарий