четверг, 28 марта 2013 г.

Dodon nu exclude o coaliție de centru-stînga


Foto : noi.md
Fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pîrlog, are şanse să fie votat în funcția de procuror general de către Parlament în cazul în care va fi formată o coaliţie de centru-stînga. Despre aceasta a declarat deputatul neafiliat, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV7. Potrivit lui Dodon, șansele ca Pîrlog, care, în opinia lui, este un profesionist, să fie votat vor fi minime, dacă se va reuși formarea Alianței pentru Integrare Europeană, relatează NOI.md.

Evitînd să se pronunțe referitor la componența noii coaliții, Dodon a presupus că PCRM va ezita să devină membru al acesteia. “Principalul obstacol în crearea acestei majorități este PCRM, care se teme să nu fie destrămat partidul din interior. Cred că se discută formarea unei coaliții de centru-stînga. Eu personal nu am discutat cu nimeni candidatura lui Pîrlog, dar are mai mari șanse să fie votat de o majoritate de centru-stînga decît de AIE”, a spus Dodon.

Referitor la crearea unei majorități formate din PLDM, PD, grupul Mişin şi deputatul neafiliat Mihai Godea, Dodon a spus: “Coaliția cu 51 mandate este ca o casă de nisip, care se va destramă odată cu primul vînt. Socialiștii nu vor participa la astfel de guvernări”, a spus Dodon.


Sursa: NOI.MD 
Autor: Chihai Valentina

Комментариев нет:

Отправить комментарий