вторник, 28 мая 2013 г.

GUVERNAREA RM SUSȚINE MIȘCAREA FASCISTĂ DIN MOLDOVA


Mișcarea fascistă care a contaminat Europa a ajuns și în Moldova. Drept un virus, aceasta pătrunde în structurile puterii de stat, de unde se răspîndește mai departe. Au fost afectate și manualele de istorie, care deja conțin date distorsionate și care nu corespund realității istorice. 

Autorii manualelor pentru copii, promovează deschis ideile pro-române, car vin în contrasens cu principiile morale și democratice. Straniu, însă mai multe organe de stat susțin în mod deschis mișcarea unioniștilor români, făcînd propagandă fascismului. De exemplu, edilul capitalei Dorin Chirtoacă se poziționează drept cetățean al României și pînă în măduva oaselor se consideră reprezentant al națiunii românești. Atunci apare o întrebare logică: ce caută el în Moldova? 

Guvernul trece cu vederea acțiunile mișcării extremiste ”Acțiunea 2012”, care face apel la divizarea societății moldovenești în baza apartenenței etnice, susținînd în așa fel mișcarea fascistă și care tinde să profaneze Ziua Marii Victorii. Se știe, că unioniștii își doresc, ca ziua de 9 mai să fie să fie declarată o zi de doliu. Asta pentru că această zi pentru poporul român simbolizează înfrîngere în cel de-al Doilea Război Mondial, în condițiile în care românii au luptat de partea Germaniei naziste. Dacă evenimentele vor continua astfel, nu a mai rămas mult timp, pînă cînd sediul parlamentului va fi împodobit cu drapele de culoare roșii cu zvastica neagra la mijloc. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий