вторник, 12 марта 2013 г.

UN SCREENSHOT AL REALITĂȚILOR MOLDOVENEȘTI

Recent, pe forum apăruse un post conținând un aviz publicitar care te face să te crucești, nu alta – un fel de tablou al realităților moldave de azi. Pe de o parte, propaganda homosexualității europene și, pe de altă parte, „exportul” fetelor noastre. În legătură cu ce, stimați cititori, apar mai multe întrebări concrete. 

Noi în ce fel de țară trăim? Femeile se tem să nască copii fiindcă nu au cu ce să-i întrețină! Bărbații pleacă cu turmele la câștig, lăsându-și copiii fără educație normală. Europenii se uită la moldovence cu un dispreț senzual. Dar cum altfel poate fi privită „marfa vie” pentru bordelurile din Berlin sau Amsterdam? Moldovenii sunt pentru europeni un soi de material „eftin” pentru satisfacerea propriilor plăceri și necesități. 

Tot mai des se iscă scandaluri legate de exportul femeilor, în multe cazuri – al fetelor minore, în țările arabe și Europa prin filiera unor agenții gen „Vrei să te căsătorești cu un străin?”. Să aibă fetele noastre așa mare nevoie de străini? Că doar nu sunt aceștea cu nimic mai breji decât flăcăii moldoveni, care mătură străzile în Italia. 

Moldovei, pentru ca țara noastră să moară deja definitiv, nu-i ajunge, se pare, un singur lucru: orientarea netradițională la scară națională. Straniu că până acum n-a fost adoptat respectivul „program de stat”. Nivelul natalității scade catastrofal, sărăcia și emigrarea în masă (de fapt, o deportare social-economică de proporții!) pe zi ce trece șterg Moldova de pe harta lumii. În timp ce majoritatea fostelor republici ale URSS, după ultimul deceniu (de tristă pomină) al secolului trecut, a reușit să depășească aceste probleme (în afara Țărilor Baltice), noi continuăm să dispărem, degradând într-o țară plină de optimism cu numele Zero. 

Vreți să știți cum vom arăta noi peste zece ani? Bărbați apți de muncă – circa 5-15 %, femei (din cele care încă nu vor fi vândute peste hotare) care se vând în stradă, în Casa Guvernului lunar vor avea loc parade festive a gay-lor, iar alături de vreun polițist, lucrător al fiscului, medic sau educatoare de la grădinița de copii nici să respirăm nu vom putea fără plată. Moldovenii vor înghiți toate acestea fără să scoată o vorbă (despre noi s-a zis: tăcerea „mieilor”, bucuria gay-ilor), iar bătrâna Europă va surâde îngăduitor la vederea acestei „istorii de succes” și va lăuda Guvernul pentru implementarea „valorilor democratice”.


Комментариев нет:

Отправить комментарий